top of page

The Band

Sandra Mermans

Leadzang & Percussie

Faith - Sandra Mermans ( bekend van o.a. Belgium’s Got Talent, Sterk Onversterkt, werkte met o.a. Jean Bosco Safari, Eric Barayanka, Wanda Joosten en Walter Mets),

Van heel jong al was muziek en zingen haar ding.                                 

In 2006 richtte ze de vzw Percussieschool Baobab op om haar passie met anderen te delen.

Zoals alles in het leven evolueert, is dit project gegroeid tot M-Power Percussie Workshops.

Gaandeweg werd Sandra steeds meer attent gemaakt op haar "krachtige" stem. Hierdoor werd ze getriggerd en startte met zanglessen bij o.a Nadia Mampaey, Inge Minten en Ingrid Mank.

Ondertussen werd de band Faith geboren. Ze brengen covers (funk, soul, rock en pop) maar ook eigen nummers in het Antwerps dialect.

Momenteel (2019) is de band een verzameling van topmuzikanten (Chris Van Nauw, Peter Verhaegen, Eric Bosteels, Regine Mosuse en Steven Jacobs) waarvan Sandra haar stem als instrument gebruikt om de mensen te raken.

In 2016 behaalde Faith de halve finale van Belgium Got Talent waar ze menig hart beroerde met het prachtige nummer "Pure Liefde" (bewerking van Lost van Anouk) en het fantastische eigen nummer "Doeget Na"

Omdat groei en evolutie  natuurlijk nooit stopt volgt Sandra stemcoaching bij topcoach Tiffany Veys van het steminstituut Mind The Voice.

Er wordt volop geschreven aan nieuwe nummers en bestaande nummers worden "Gepimpt" 

Met haar muziek wil Sandra vooral een positieve boodschap aan de wereld geven. Meng deze missie met een opzwepend ritme, een hoog rock chic gehalte en een groep topmuzikanten en je hebt de ideale cocktail voor elke gelegenheid: Festivals, bedrijfsfeesten, privé feesten.

Regine Mosuse

Percussie & Backing vocal

1993 mee op tour met muziekproject van acteur Tom Van Landuyt, ter promotie voor de film Ad Fundum. Ik deed backings.

2002: deed ik backing en percussie bij  Blue Blot Blues

"Sinds 2002 staat Blue Blot er weer helemaal, nu met een frontda-

me, Laurence Putman, onder de naam Blue Blot Blues.
Muzikaal wil de groep terug naar zijn

roots ‘the blues’, maar dan wel gebracht met een eigentijdse

sound, met veelvuldige knipoogjes naar R&B en soul. Naast

nieuw materiaal en herwerkte Blue Blot songs, brengen ze

covers van o.a. Meéshell, India Arie, Lucinda Williams,..."

Met Ronny (Mosuse) 2 tournees meegedaan: backing +percussie
Anton Walgrave: Leuvense singer songwritter: drum +backing

2010 Novastar:   zes optredens ter vervanging van hun vaste drummer.

2008 drumz in a box met Walter

sinds 2012 vaste drummer bij Venus in Flames +backing

sinds 2017 percussie & backing bij Faith

Peter Verhaegen

Basgitaar & Backing vocal

Peter verhaegen.jpg

Peter verhaegen studeerde basgitaar aan de Jazzstudio in Antwerpen en aan het Berkleecollege of Music in Boston. Daarna legde hij zich toe op de contrabas bij Maurice Aerts in het Concervatorium van Brussel en aan het Lemmensinstituut bij Phillipe Aerts.

In het Koninklijk Ballet Van Vlaanderen deed hij 5 jaar musicalervaring op met o.a. West Side Story , Chess , Anatevka , ... In het jazzcircuit musiceerde en musiceert hij met : Ali Ryerson (USA) , Frank Vaganée , Brussels Jazz Orchestra,.. Met Jean Bosco Safari , Johan Verminnen , Paul Michiels ,... werd zijn popervaring verrijkt. 

De laatste jaren vertoeft hij meer en meer in het theater met o.a. Filip Jordens (hommage à Brel ) , Jo Lemaire ( hommage à Piaf ) Catherine Delasalle (festival in Taiwan) Uit deze gevarieerde beroepservaring groeiden tal van CD's : J.B.Safari 'Visions of home ' Geert Hautekiet '

De sigaar ' Scala 'Christmas time is here '

Chris Van Nauw 

Gitaar & Backingvocal

Chris van nauw.jpg

Chris Van Nauw is gewoon rasentertainment van de bovenste plank, en heeft een stevige reputatie als studio- en livemuzikant. Hij speelt bij grote artiesten als Paul Michiels, Soulsister, Boogie Boy, Gunther Neefs, Floyd Matters… die dankbaar gebruik maken van zijn kwaliteiten als muzikant. Maar met zijn optredens wordt hoofdzakelijk uit de ‘rockdoos’ gegraaid want als muzikant heeft Chris Van Nauw een divers repertoire van pop, blues, rock tot zelfs hardrock.

Eric Bosteels 

Drummer

Eric Bosteels.jpg

Steven Jacobs

Musical Director 

Steven Jacobs.jpg

Walter Mets ( In Memory)

Drummer

Foto affiche kroon (2).jpg

Op 3 juni 2017 is Walter Mets zachtjes ingeslapen na een slepende ziekte.

Wij was professioneel drummer sinds de jaren tachtig (eerste plaatopnamen met Plastic Bertrand, Lou & the Hollywood Bananas, Telex, Scooter…) en woonde 6 jaar in Londen, waar hij stages volgde bij o.a. Loyd Ryan (personal teacher van Phil Collins) en werkte met o.a. Mannfred Mann Band, Jeff Wayne (“producer War of the worlds”), Beverly Craven,  BBC radio en TV.

Na zijn terugkeer in België speelde hij bij Raymond van het Groenewoud, toerde in België, Nederland, Amerika en Afrika met The Radios, Soulsister  (o.a. support act Sting door Europa) en Clouseau (in Benelux en Duitsland)  en nam met deze artiesten ook CD's op.

Daarnaast was hij ook actief als studiomuzikant voor tal van binnen- en buitenlandse artiesten zoals Dinky Toys, Pop in Wonderland, Kreuners, Nathalia, Will Tura, Adamo, Indochine, Aereda (ft Branford Marsalis) en Toots Tielemans,

Hij werkte ook als muzikant/orkestleider mee aan de TV programma’s, Tilt (met Marcel van Thilt), Het Gevoel Van (met Ingeborg) en De Muziekkwis (met Walter Grootaers), waar hij artiesten zoals Johnny Logan, Leo Sayer, the Passadenas, Dave Berry, Black en Spandau Ballet begeleidde.  Hij was ook live muzikant bij o.a.Tom Robinson.

Tijdens zijn verblijven in Afrika, kwam hij in contact met muzikanten uit Congo en het nationale ballet van Senegal, van wie hij de basis van Afrikaanse percussie, vooral djembé,  leerde. 
Hij speelde op Youssou N’Dour’s jaarlijkse ‘Festival van het Afrikaanse Kind’ in het stadion van Dakar en bezocht het eiland Gorée, thuishaven van Doudou N’Diay Rose.

De samenwerking met Rifi Kythouka (Congo) resulteerde in het oprichten van zijn eigen groep Sansavana, met Beverly Craven, Dave Foster (ex-Style Council) en Tim Wheater (ex-Eurythmics). Sansavana bracht enkele CD’s uit op het Londense KDF label.

Hij begeleidde Sergio and the Ladies op het eurovisie songfestival in Estland.

De volledige discografie kan u vinden op het muziekarchief - klik hier.

 

"Lieve Walter, je drumde de sterren van de hemel en nu ben je er zelf één.  

Doe Robert de groeten.  Bart Peeters"

bottom of page